Drzwi wejściowe do mieszkania w bloku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olafkr
    Classic
    • 2009
    • 9

DGW, wyrazy uznania i gratulacje :twisted:
    OLO
  • wrobel
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 365

Witam Drogich Forumowiczów :szeroki_usmiech

Może ktoś z Was będzie w stanie pomóc w wyborze drzwi do mieszkania wejściowych do mieszkania w bloku. Blok z wielkiej płyty. Wymagania odnośnie drzwi: coś w miarę solidnego, najlepiej jakiegoś antywłamaniowego (nie jakieś najwyższej klasy ale tak powiedzmy średnia półka). Budżet do 2 tyś. Po rozeznaniu się w możliwościach sklepów w pobliżu na pierwszy ogień padły 2 modele:
    1. KMT Classic klasy B cena z montażem około 1550 pln
    2. Pol-Skone B-30 cena z montażem około 1850 pln

Organoleptycznie Pol-Skone wydają się być masywniejsze i solidniejsze.

Po krótkim rekonesansie wujek google stwierdził, że zarówno w nr 1 jak i 2 zdażają się jakieś mniejsze lub większe buble. Stąd też moja prośba do Was czy miał ktoś doczynienia z ww. produktami ewentualnie czy polecacie coś innego sprawdzonego, tak żeby jak to mawia hardcorowy koksu, nie było lipy :diabelski_usmiech

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• wrobel
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 365

Odnośnie wielkiej płyty i rozmiarów to już zostałem uświadomiony, że to nie takie proste jakby się mogło wydawać :diabelski_usmiech. W jednym ze sklepów gościu stanowczo stwierdził, że montoują ale nie w przypadku bloków.

Komentarz

• xtremesystems
          RS
          • 2010
          • 2254
          • Hyundai

Zamieszczone przez macherstudio
          Zwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
          to musiales trafic ignorantow..wprawdzie bralem drzwi za 3100 gerdy ale nie bylo najmniejszego problemu najpierw z rozkuciem a potem z wstawianiem i zamurowywaniem drzwi

Komentarz

• adamusiek
            L&K
            • 2009
            • 1123

to co Ty za firmę wziąłeś :?: :roll:

kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:

Komentarz

• macherstudio
              RS
              S_OCP Member
              • 2008
              • 2378
              • Mitshibishi
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez adamusiek
              to co Ty za firmę wziąłeś :?: :roll:

kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:
              Nie narzekam na firmę, zrobili fachowo, choć musieli sobie pokręcić głową, pomarudzić, ale kawa z wkładką pomogła, natomiast wniosek o sąsiadach uknułem na podstawie swoich doświadczeń tzn. hałas był nieziemski, na szczęście mieszkam wśród normalnych ludzi ale nie każdy ma to szczęście.

Niestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• wrobel
                Rider
                S_OCP Member
                • 2008
                • 365

Niestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
                Ocb z tym mykiem, na usługę jest inna stawka niż na sprzęt, dobrze kojarze? :szeroki_usmiech

A wracając do głównego pytania interesują mnie opinie odośnie tych dwóch modeli:
                1. KMT Classic klasy B
                2. Pol-Skone B-30

Komentarz

• jago7270
                  Elegance
                  • 2008
                  • 815

wrobel, ja polecam drzwi KMT Classic klasy B,miałem takie zamontowane w podobnych warunkach o jakich piszesz,dobrze wygłuszają,zamki i rygle baaardzo dobrze zabezpieczają przed włamaniem-nie puściły przy próbie włamania-siedziały w swoich miejscach,za tą cenę jak najbardziej polecam
                  Jacek

Komentarz

• macherstudio
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 2378
                    • Mitshibishi
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez wrobel
                    Ocb z tym mykiem, na usługę jest inna stawka niż na sprzęt, dobrze kojarze? :szeroki_usmiech
                    Dokładnie jeśli chciałem kupić drzwi to zapłaciłbym CENA + 22 % VAT
                    Natomiast jeśli chciałem kupić z montażem płaciłem TA SAMA CENA + 7 % VAT

www.prostetorodo.pl

Komentarz

• wrobel
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 365

Polak potrafi

Komentarz

• pablo2374
                        Drive
                        • 2011
                        • 76

To nie polak potrafi tylko żyjemy w tak popapranym kraju że na jeden i ten sam wyrób można naliczyć różną stawkę VAT - sam mam firmę z oknami i faktycznie kupując sam towar (bez montażu) płaci się 23% VAT a kupując z montażem (defakto kupuje się Usługę Remontowo - Montażową w skład której wchodzą np. drzwi) płaci się 8% VAT

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez pablo2374

To nie polak potrafi tylko żyjemy w tak popapranym kraju że na jeden i ten sam wyrób można naliczyć różną stawkę VAT - sam mam firmę z oknami i faktycznie kupując sam towar (bez montażu) płaci się 23% VAT a kupując z montażem (defakto kupuje się Usługę Remontowo - Montażową w skład której wchodzą np. drzwi) płaci się 8% VAT
                          Niby nic klient konsument winien być usatysfakcjonowany ..... ale jest i druga strona medalu, w moim wypadku "nasłuchałem" się nt. tego że nie będą mi uwzględniać gwarancji i takie tam dyrdymały, niestety jednak zwyciężyła ekonomia i wybrałem wówczas 7% VAT - na szczęście byłem zadowolony i jestem z montażu drzwi.
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• dwaoka
                            Elegance
                            • 2010
                            • 927

jago7270, potwierdzam, mam identyczne w obecnym mieszkaniu, tylko planuje w najblizszym czasie wymienic bebenki na jakies abusy C, z drugiej strony to ktos jeszcze otwiera zamki? wchodzi sie przez okna
                            bkc+dsg

Komentarz

• tomcy
                              Drive
                              • 2010
                              • 73
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BLF 1.6 FSI 115 KM

do 2k to polecam gerdy C ja osobiscie mam S ale za C z montażem do 1,8k powinieneś się wyrobić

wszystko zależy od fachowców jakCi je zamontują.....

Komentarz

• wrobel
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 365

Zamówione KMT Classic plus klamka oraz wkładki klasy C. Mam nadzieję, że będzie tak jak u Was, czyli zero problemów. Jedynie co to czas realizacji około 4-5 tygodni.

Dzięki za opinie :szeroki_usmiech

Komentarz

• adamusiek
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1123

Jedynie co to czas realizacji około 4-5 tygodni.
                                  ja czekałem miesiąc, a jak już przyjechali na montaż to okazało się, że skrzydło ma wadę fabryczną i kolejny miesiąc czekania :x

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

U mnie wywiercili. Gdyby mi chcieli obciąć drzwi za 2 tys zł o 10cm to bym ich ze schodów zrzucił.

Mam Gerdę od 7 lat i dalej działają jak nowe. Polecam choć niektórzy różnie o niej mówią...

Komentarz

• Evil
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 721

wrobel, Ostatnio kupowałem drzwi do mieszkania z firmy DELTA. Polska firma, podobno solidna. Pooglądałem w sklepie wszystko fajnie, wyglądały fajnie zamki trzybolcowe, wszystko w komplecie z montażem wyszło coś delikatnie ponad 1500 zł.

Podczas montażu dopiero zauważyłem że drzwi są... metalowe :evil: Niby akustyczność dobra, ale o wiele bardziej słychać i o wiele mniej przyjemnie dźwięki dochodzą z klatki, takie dziwie stuki. Nie miałem czegoś takiego w drzwiach z PORTA drzwi, gdzie drzwi były drewniane.

U mnie z otworem nie było problemu, był najpierw facet wymierzyć i się pytał, jakie chce 80 czy 90 bo i takie i takie wejdą, bo stare miały jakieś pośredni rozmiar i albo domurują albo wykują więcej. Także można było się dogadać.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Pracuję...