Może ktoś z Was będzie w stanie pomóc w wyborze drzwi do mieszkania wejściowych do mieszkania w bloku. Blok z wielkiej płyty. Wymagania odnośnie drzwi: coś w miarę solidnego, najlepiej jakiegoś antywłamaniowego (nie jakieś najwyższej klasy ale tak powiedzmy średnia półka). Budżet do 2 tyś. Po rozeznaniu się w możliwościach sklepów w pobliżu na pierwszy ogień padły 2 modele:
1. KMT Classic klasy B cena z montażem około 1550 pln
2. Pol-Skone B-30 cena z montażem około 1850 pln
Organoleptycznie Pol-Skone wydają się być masywniejsze i solidniejsze.
Po krótkim rekonesansie wujek google stwierdził, że zarówno w nr 1 jak i 2 zdażają się jakieś mniejsze lub większe buble. Stąd też moja prośba do Was czy miał ktoś doczynienia z ww. produktami ewentualnie czy polecacie coś innego sprawdzonego, tak żeby jak to mawia hardcorowy koksu, nie było lipy :diabelski_usmiech
Zwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
Odnośnie wielkiej płyty i rozmiarów to już zostałem uświadomiony, że to nie takie proste jakby się mogło wydawać :diabelski_usmiech. W jednym ze sklepów gościu stanowczo stwierdził, że montoują ale nie w przypadku bloków.
Zwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
to musiales trafic ignorantow..wprawdzie bralem drzwi za 3100 gerdy ale nie bylo najmniejszego problemu najpierw z rozkuciem a potem z wstawianiem i zamurowywaniem drzwi
to co Ty za firmę wziąłeś :?: :roll:
kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:
to co Ty za firmę wziąłeś :?: :roll:
kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:
Nie narzekam na firmę, zrobili fachowo, choć musieli sobie pokręcić głową, pomarudzić, ale kawa z wkładką pomogła, natomiast wniosek o sąsiadach uknułem na podstawie swoich doświadczeń tzn. hałas był nieziemski, na szczęście mieszkam wśród normalnych ludzi ale nie każdy ma to szczęście.
Niestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
wrobel, ja polecam drzwi KMT Classic klasy B,miałem takie zamontowane w podobnych warunkach o jakich piszesz,dobrze wygłuszają,zamki i rygle baaardzo dobrze zabezpieczają przed włamaniem-nie puściły przy próbie włamania-siedziały w swoich miejscach,za tą cenę jak najbardziej polecam
Niestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
Ocb z tym mykiem, na usługę jest inna stawka niż na sprzęt, dobrze kojarze? :szeroki_usmiech
Dokładnie jeśli chciałem kupić drzwi to zapłaciłbym CENA + 22 % VAT
Natomiast jeśli chciałem kupić z montażem płaciłem TA SAMA CENA + 7 % VAT
To nie polak potrafi tylko żyjemy w tak popapranym kraju że na jeden i ten sam wyrób można naliczyć różną stawkę VAT - sam mam firmę z oknami i faktycznie kupując sam towar (bez montażu) płaci się 23% VAT a kupując z montażem (defakto kupuje się Usługę Remontowo - Montażową w skład której wchodzą np. drzwi) płaci się 8% VAT
Ocb z tym mykiem, na usługę jest inna stawka niż na sprzęt, dobrze kojarze? :szeroki_usmiech
Dokładnie jeśli chciałem kupić drzwi to zapłaciłbym CENA + 22 % VAT
Natomiast jeśli chciałem kupić z montażem płaciłem TA SAMA CENA + 7 % VAT
To nie polak potrafi tylko żyjemy w tak popapranym kraju że na jeden i ten sam wyrób można naliczyć różną stawkę VAT - sam mam firmę z oknami i faktycznie kupując sam towar (bez montażu) płaci się 23% VAT a kupując z montażem (defakto kupuje się Usługę Remontowo - Montażową w skład której wchodzą np. drzwi) płaci się 8% VAT
Niby nic klient konsument winien być usatysfakcjonowany ..... ale jest i druga strona medalu, w moim wypadku "nasłuchałem" się nt. tego że nie będą mi uwzględniać gwarancji i takie tam dyrdymały, niestety jednak zwyciężyła ekonomia i wybrałem wówczas 7% VAT - na szczęście byłem zadowolony i jestem z montażu drzwi.
jago7270, potwierdzam, mam identyczne w obecnym mieszkaniu, tylko planuje w najblizszym czasie wymienic bebenki na jakies abusy C, z drugiej strony to ktos jeszcze otwiera zamki? wchodzi sie przez okna
Zamówione KMT Classic plus klamka oraz wkładki klasy C. Mam nadzieję, że będzie tak jak u Was, czyli zero problemów. Jedynie co to czas realizacji około 4-5 tygodni.
U mnie wywiercili. Gdyby mi chcieli obciąć drzwi za 2 tys zł o 10cm to bym ich ze schodów zrzucił.
Mam Gerdę od 7 lat i dalej działają jak nowe. Polecam choć niektórzy różnie o niej mówią...
wrobel, Ostatnio kupowałem drzwi do mieszkania z firmy DELTA. Polska firma, podobno solidna. Pooglądałem w sklepie wszystko fajnie, wyglądały fajnie zamki trzybolcowe, wszystko w komplecie z montażem wyszło coś delikatnie ponad 1500 zł.
Podczas montażu dopiero zauważyłem że drzwi są... metalowe :evil: Niby akustyczność dobra, ale o wiele bardziej słychać i o wiele mniej przyjemnie dźwięki dochodzą z klatki, takie dziwie stuki. Nie miałem czegoś takiego w drzwiach z PORTA drzwi, gdzie drzwi były drewniane.
U mnie z otworem nie było problemu, był najpierw facet wymierzyć i się pytał, jakie chce 80 czy 90 bo i takie i takie wejdą, bo stare miały jakieś pośredni rozmiar i albo domurują albo wykują więcej. Także można było się dogadać.
Komentarz