DGW, wyrazy uznania i gratulacje :twisted:
Drzwi wejściowe do mieszkania w bloku
Zwiń
X
-
Drzwi wejściowe do mieszkania w bloku
Witam Drogich Forumowiczów :szeroki_usmiech
Może ktoś z Was będzie w stanie pomóc w wyborze drzwi do mieszkania wejściowych do mieszkania w bloku. Blok z wielkiej płyty. Wymagania odnośnie drzwi: coś w miarę solidnego, najlepiej jakiegoś antywłamaniowego (nie jakieś najwyższej klasy ale tak powiedzmy średnia półka). Budżet do 2 tyś. Po rozeznaniu się w możliwościach sklepów w pobliżu na pierwszy ogień padły 2 modele:
1. KMT Classic klasy B cena z montażem około 1550 pln
2. Pol-Skone B-30 cena z montażem około 1850 pln
Organoleptycznie Pol-Skone wydają się być masywniejsze i solidniejsze.
Po krótkim rekonesansie wujek google stwierdził, że zarówno w nr 1 jak i 2 zdażają się jakieś mniejsze lub większe buble. Stąd też moja prośba do Was czy miał ktoś doczynienia z ww. produktami ewentualnie czy polecacie coś innego sprawdzonego, tak żeby jak to mawia hardcorowy koksu, nie było lipy :diabelski_usmiech
-
-
Zamieszczone przez macherstudioZwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioZwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekZamieszczone przez macherstudioZwróć uwagę na rozmiar otworu drzwiowego, płyta bardzo nie lubi jak się ją wierci, a już tym bardziej nie lubią tego sąsiedzi, tak samo jak panowie od montażu, którzy zaproponują ucięcie drzwi, jako "jedyne" wyjście
kiedyś wstawiali mniejsze drzwi do bloku, teraz mają standardowe wymiary i normalne jest powiększanie otworu drzwiowego :wink:
Niestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioNiestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
A wracając do głównego pytania interesują mnie opinie odośnie tych dwóch modeli:
1. KMT Classic klasy B
2. Pol-Skone B-30
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wrobelZamieszczone przez macherstudioNiestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
Natomiast jeśli chciałem kupić z montażem płaciłem TA SAMA CENA + 7 % VAT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioZamieszczone przez wrobelZamieszczone przez macherstudioNiestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo2374Zamieszczone przez macherstudioZamieszczone przez wrobelZamieszczone przez macherstudioNiestety wyboru nie miałem standardowy myk VAT 7 % lub 22 % i musiałem wybrać monterów sprzedawców
Komentarz
-
-
Mam Gerdę od 7 lat i dalej działają jak nowe. Polecam choć niektórzy różnie o niej mówią...
Komentarz
-
-
wrobel, Ostatnio kupowałem drzwi do mieszkania z firmy DELTA. Polska firma, podobno solidna. Pooglądałem w sklepie wszystko fajnie, wyglądały fajnie zamki trzybolcowe, wszystko w komplecie z montażem wyszło coś delikatnie ponad 1500 zł.
Podczas montażu dopiero zauważyłem że drzwi są... metalowe :evil: Niby akustyczność dobra, ale o wiele bardziej słychać i o wiele mniej przyjemnie dźwięki dochodzą z klatki, takie dziwie stuki. Nie miałem czegoś takiego w drzwiach z PORTA drzwi, gdzie drzwi były drewniane.
U mnie z otworem nie było problemu, był najpierw facet wymierzyć i się pytał, jakie chce 80 czy 90 bo i takie i takie wejdą, bo stare miały jakieś pośredni rozmiar i albo domurują albo wykują więcej. Także można było się dogadać.
Komentarz
-
Komentarz